// 23.4.2018

Arabiemiraatit


Reissaa fiksusti Arabiemiraateissa

“Yöt Arabian kuumat kuin päivä on / Jää mielestä muu, kun käyt seikkailuun / Toteen käy mahdoton”

Tästä rikkaasta maasta löytyy lähes kaikkea, se tiedettiin jo Disneyn taikamatolla lentävän hurmuripojan, Aladdinin yhdessä tunnetuimmassa lastenlaulussa. Myös Tuhannen ja yhden yön tarinoita -satukokoelmalla on ollut valtava vaikutus eurooppalaiseen kirjallisuuteen ja käsitykseemme islamilaisesta maailmasta, minkä vuoksi tarinoiden mahtia ei tule koskaan vähätellä.

Tarinat taas, kuten tiedämme, syntyvät kokemuksista, minkä vuoksi paras tapa tutustua tähän upeaan matkakohteeseen onkin reissata paikan päälle itse. Ja siksi myös Reissaa fiksusti -juttusarjan viimeisessä osassa tutustutaan muutamiin Arabiemiraattien täsmävinkkeihin onnistuneen ja unohtumattoman matkakokemuksen saavuttamiseksi.

Siispä matto alle ja matkaan!


Dubai


Passin on oltava voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen, ja niitä kentältä saatavia vaaleanpunaisia pikapasseja ei hyväksytä lainkaan. Viisumia Suomen kansalainen ei tarvitse alle 90 vuorokautta kestävällä turistimatkalla.

Itseään ja läheisiään kunnioittava travelleri tekee aina matkustusilmoituksen ja hankkii itselleen kattavan matkavakuutuksen. Kopiot passista ja muista tärkeistä matkustusasiakirjoista hillotaan aina sähköpostin suojiin, mistä ne voi kaivaa siinä tapauksessa, jos joku sattuisi kääntämään kukkaron. Niin käy kuitenkin hyvin harvoin, ja Arabiemiraatit onkin suhteellisen turvallinen maa matkustaa: yleensä riittää, kun noudatat tavanomaista varovaisuutta.

Ulkoministeriöstä kuitenkin vinkataan välttämään Persianlahdella sijaitsevien saarien läheisyydessä liikkumista.


Dubai

Tiesitkö, että Arabiemiraattien pilviä piirtää yli 2000 moskeijaa, joita rakennettaessa on pyritty siihen, ettei kenelläkään ei olisi kotoaan enempää kuin 500 metriä lähimpään moskeijaan.

Vaikka valtaosa maan asukkaista onkin muslimeja, Arabiemiraateissa vallitsee uskonnonvapaus. Jokaisella on oikeus harjoittaa omaa uskontoaan, minkä vuoksi maasta löytyy myös esimerkiksi hindutemppeleitä.


Dubai


Maan lainsäädäntö pohjautuu Koraaniin, ja islamin lakia šariaa noudatetaan erityisesti sosiaalisessa lainsäädännössä.

Tavat tunteva travelleri kunnioittaa siis aina myös paikallista kulttuuria: pidetään paljas pinta piilossa, peitetään olkapäät ja polvet. Pakkaa siis mukaan kevyitä ja pitkälahkeisia vaatteita ja huiveja, joihin on helppo verhoutua. Muista myös aurinkorasva ja aurinkolasit, sillä upeana rantalomakohteena tunnettu maa rikkoo hellerajat, minkä vuoksi turakainen kärähtää alta aikayksikön.

Avioliiton ulkopuoliset suhteet ovat maassa rikos. Julkiset hellyydenosoitukset ovat pannassa, ja julkisesti päihtyneenä liikkuminen sekä homoliitot lasketaan rikoksiksi. Huumeiden suhteen maassa on nollatoleranssi, joten pelleillä ei kannata. Tuomiot ovat ankaria ja pahimmassa tapauksessa fataaleja, sillä maassa on edelleen voimassa kuolemantuomio.


Dubai


Terveellä järjellä pääsee kuitenkin pitkälle, ja normaalisti käyttäytyvä länkkäri tuskin joutuu ikäviin tilanteisiin vaan voi nauttia reissusta täysin rinnoin.

Muista varmistaa myös ennen lähtöä käyttämiesi luontaistuote- ja reseptilääkkeiden tilanne Arabiemiraattien lähetystöstä Helsingistä, sillä osa on ankarasti kiellettyjä ja ne voidaan rinnastaa huumausaineisiin. Tässä maassa pienetkin määrät ja hallussapito ovat rikos.


Dubai

Dubai


Öljytuloilla vaurastuneen maan talous nojaa vahvasti myös kaupankäyntiin ja matkailuun, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta – myös meidän suomalaisten keskuudessa. Dubai ja Abu Dhabi ovat jo tuttuja matkakohteita, jonne lähdetään nauttimaan pitkistä hiekkarannoista, lämmöstä ja mielettömistä ostosmahdollisuuksista.

Kuten iso kuva antaa ymmärtää, on tässä maassa lähes kaikki rakennettua, ja melkein kaikki on mahdollista – ja tyyristä. Maan hintataso on verrattavissa Suomeen, mutta aina löytyy kohteita myös niille sniiduimmillekin kulkijoille, kunhan vaan pitää silmänsä auki ja suunnittelee reissunsa ja tekemisensä etukäteen.


Dubai


Shoppailua, rantalomailua, upeita ravintoloita ja mielettömiä ostoskeskuksia – Arabiemiraatit soveltuvat lisäksi myös etenkin vesiaktiviteeteista nauttiville aktiivimatkailijoille tai niille, jotka ovat tarpeeksi hulluja kokeilemaan vaikka sisätiloihin rakennettua hiihtokeskusta.

Arabiemiraatit ovat täynnä tarinoita. Käy luomassa yksi itse.

Turvallista matkaa!


Dubai

Kommentoi!